Obiady + menu
W trakcie roku szkolnego 2019/2020
Na terenie szkoły dzieci mogą korzystać z obiadów w czasie przerwy obiadowej w godz. 13.25 - 13.45 Należność należy uiścić w sekretariacie szkoły - PŁATNE Z GÓRY. Po wniesieniu opłaty, otrzymamy bloczek, na podstawie których wydamy posiłek. Jeżeli z powodu nieobecności dziecka obiad nie będzie zamawiany, prosimy o telefoniczne bądź osobiste poinformowanie Sekretarza szkoły o wynikłej sytuacji do godz. 8.30.
Koszt obiadu od 4.11.2019 r. wynosi:
-
pierwsze i drugie danie 11,50 zł
-
pierwsze danie (zupa) 4,50 zł
-
drugie danie 8,00 zł
Obiady można zamawiać w systemie:
- miesięcznym - zamówienia „z góry" na dany miesiąc;
- tygodniowym - do piątku poprzedzającego będą zbierane zamówienia na CAŁY przyszły tydzień.
MENU OBIADOWE
Czwartek 05.12.2019 r.
- Zupa porowa zabielana
- Duszony schab w sosie własnym, kasza gryczana biała, kapusta biała z porą
- Kompot z owoców świerzyw i mrożonych
Piątek 06.12.2019 r.
- Barszcz biały własnej produkcji z jajkiem i kiełbasą
- Pierogi ruskie ze śmietaną
- Kompot z owoców świerzych i mrożonych
Poniedziałek 9.12.2019
- Zupa pieczarkowa z kaszą
- spaghetti z mięsem
- Kompot z owoców świerzych i mrożonych
Wtorek 10.12.2019
- Zupa ogórkowa
- Kotlet drobiowy z pieca, kapusta biała
- Kompot z owoców świerzych i mrożonych
Środa 11.12.2019
- Zupa brokułowa z kaszą
- Kopytka ze śmietaną
- Kompot z owoców świerzych i mrożonych
Czwartek 12.12.2019
- Krupnik
- Udko z pieca, ziemniaki, buraczki z cebulą
- Kompot z owoców świerzych i mrożonych
Piątek 13.12.2019
- Barszcz czerwony zabielany
- Paluszki rybne
- Kompot z owoców świerzych i mrożonych
Poniedziałek 16.12.2019
- Kapuśniak
- Makaron penny pod pierzynką, smietankową z warzywami
- Kompot z owoców świerzych i mrożonych
Wtorek 17.12.2019
- Zupa koperkowa z kaszą
- Kotlet bawarski z pieca, ziemniaki, kapusta pekińska
- Kompot z owoców świerzych i mrożonych
Środa 18.12.2019
- Zupa fasolowa
- Gołąbki z pieczarkami z pieca w sosie pomidorowym, ziemniaki
- Kompot z owoców świerzych i mrożonych
Czwartek 19.12.2019
- Rosół z makaronem
- Pulpety w sosie, kasza jęczmienna, kapusta czerwona z jagurtem
- Kompot z owoców świerzych i mrożonych